perjantai 1. marraskuuta 2013

Syksyinen kampus ja pari sanaa ruokailusta

Aika menee täällä ihan hirmuista vauhtia ja harvoin on sellaisia hetkiä etteikö olisi mitään tekemistä. Näin perjantai iltapäivänä on onneks aikaa päivitellä kuulumiset tänne blogiinkin, koska tän viikonlopun vietän täällä Pittsburgissa (Halloween!!). Viime viikonloppuna mentiin mun ihanan kämppiksen Caitlinin perheen luo ja oli kyllä rentouttava reissu. Oon tosi iloinen, että oon saanu itelleni jenkkikämpppiksen ja että tullaan niin hyvin keskenään toimeen.

Sää on täällä ollut kaiken kaikkiaan tosi kaunis ja lämpötila tällä hetkellä n. 15astetta ja aurinko paistaa. Viime päivinä on vähän sadellut, mutta se ei ole mua haitannut lainkaan. Eilenkin nukuin päikkärit sateen ropinaa kuunnellen; ihan parasta :) Syksy on ehdottomasti mun lemppari vuodenaika kaikkine ihanine väreineen. Öisin lämpötilat tippuu aikas reippaastikin ja aikasin aamulla on melko kylmä, onneks sain Caitlinilta kaks pussillista talvivaatteita! Villasukat, huiveja, hanskat, takki, neuleita yms. En tiedä mitä oikeen ajattelin ennen tänne tuloa, koska en ottanu lainkaan talvivaatteita mukaan. Niin ja mulla ei oo yksiäkään sateen pitävii kenkiä mukana paitsi lenkkarit, joten oli pakko tilata uudet nahkaconverset, jesjesjes! Toivottavasti tulisivat pian perille!






Aattelin, että olisi varmaan hyvä sanoa pari sanaa täällä ruokailusta ja antaa vinkkejä tuleville vaihtareille. Elikkäs. Jos aikoo asua kampuksen asuntoloissa, täytyy myös valita Meal Plan, joka tarkoittaa pääasiassa Dining Hallilla ruokailua. Mulla on 10*Meal Plan, eli voin viikossa käydä 10kertaa syömässä. Käytännössä siis lounas ja päivällinen maanantaista perjantaihin, viikonloppuisin on puolestaan kiva käydä jossain muualla syömässä. Ja muutenkin tuo kymppi on ihan riittävä varsinkin jos aikoo yhtään reissata täällä ollessaan niin ei tule sitten turhaa maksettua.

Lounaaksi syön yleensä salaatin, hedelmän ja juon kupin kahvia. Täällä on tosi kiva Salad Bar, josta saat koota mieleisesi salaatin ja kivaa vaihtelua saa ihan vaan kastiketta vaihtamalla. Hedelmiä on ainoastaan neljää erilaista; banaani, mandariini, punainen omppu(ihan kamalaa;mautonta),vihreä omppu(parempaa). Kahvi on ihan siedettävää vaikkakin aika usein melko kylmää. Päivällisellä puolestaan syön lämpimän aterian, mitä milloinkin on tarjolla. Täällä on vaihtoehtoja kyllä yleensä aikas paljon, mutta ruoka on silti alkanut vähän tökkimään koska se toistaa itseään. Voi että, kaipaan kyllä Suomen ruokaa. Täällä kaikki on niin käsiteltyä ja lisätty täyteen jotain mömmöjä. No mutta maassa maan tavalla...Jos jäisin tänne vielä toiseksi lukukaudeksi, ottaisin ehdottomasti $700 Meal Planin, koska tuon rahan voi käyttää kampuksen muihinkin ravintoloihin, ei ainoastaan Dining Halliin.

Pizzaa on muuten sitten joka päivä, suprise suprise. Myös ranskikset, hampurilaiset, hodarit, nugetit ja kaikki muu samaan sarjaan kuuluva näkyy päivittäin jenkkien lautasilla, yök. Mutta joka kerta on myös kotiruokaa tarjolla ja aika usein myös jotain wokkiruokia, joten itse oon ainaki noilta ekoilta ruuilta pystynyt välttymään täysin. Niin ja jälkkäriä on tietty jatkuvasti myös, Dining Hallilla on jopa oma pehmiskone haha. Tää oli nyt melko negatiiviseen sävyyn kirjotettu, koska on vaan alkanut tökkimään tämä teollisuusshaiba. Onneksi täällä on aivan mahtava kuntosali ja siitä voisinkin kirjoitella tässä lähiaikoina :)




Hei nythän on jo marraskuu! O'ou, vika täys kuukausi täällä Pittsburgissa... Mutta kyllä mä silti aika innolla odotan mun ja Nikon joululomaa Floridassa :) Ihanaa viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti